Τζάκια: οδηγός για να μην καείτε!

Τζάκια: οδηγός για να μην καείτε!

Τζάκια: οδηγός για να μην καείτε!

Γνωρίστε όλα τα συστήματά θέρμανσης που διατίθενται στην αγορά και αποκτήστε μία και εστία σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου σας και το ύφος της διακόσμησης που θέλετε. Μάθετε ακόμη τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει ο κάθε τύπος τζακιού προετοιμαστείτε κατάλληλα για ένα ζεστό και άνετο χειμώνα αποκτώντας την ιδανική εστία!

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΣΤΙΑ

Ανάλογα με το χώρο σας, την οικονομική δυνατότητα αλλά και το γούστο σας μπορείτε να εντάξετε στο σπίτι σας το κατάλληλο τζάκι. Επιλέξτε μία ενεργειακή εστία για ελάχιστη κατανάλωση ξύλων και μέγιστη απόδοση θερμότητας, τζάκι φυσικού αερίου ή υγραερίου για άμεσο έλεγχο της καύσης ακόμη και μέσω ενός τηλεκοντρόλ και τζάκια κεντρικής θέρμανσης για ξεχωριστή ενότητα και ζεστασιά στο χώρο. Αν πάλι επιδιώκετε ένα κλασσικό στυλ διακόσμησης στο σαλόνι σας μπορείτε να διαλέξετε ένα χτιστό παραδοσιακό τζάκι. Αν πάλι στην επιλογή σας προέχει η οικολογική διάσταση, υπάρχουν τα οικολογικά τζάκια με υλικά καύσης από βιολογικά προϊόντα. Εάν ο χώρος που διαθέτετε είναι περιορισμένος ή αναζητάτε μία οικονομική επιλογή για τη θέρμανση ενός και μόνο δωματίου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία σόμπα φυσικού αερίου κι ένα τζάκι Νέας Γενιάς. Όποια εστία όμως κι αν διαλέξετε φροντίστε ώστε η επιλογή σας να καλύπτει τις ανάγκες σας και να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης σας!

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ

Βασική προϋπόθεση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μιας ενεργειακής εστίας είναι η υπερυψωμένη καπνοδόχος, ενώ για την καύση χρησιμοποιούνται ξύλα όπως και στα παραδοσιακά τζάκια. Οι ενεργειακές εστίες εξασφαλίζουν υψηλή θερμική απόδοση καθώς διατηρούν τη θερμοκρασία του αέρα σε υψηλά επίπεδα και εν επιτρέπουν μεγάλη απώλεια θερμότητας, αφού είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από μαντέμι ή χάλυβα και επενδυμένες με γυάλινη πόρτα και εύφλεκτο υλικό. Η κατανάλωση των ξύλων είναι ελάχιστη σε σχέση με τα παραδοσιακά, αφού αρκούν 3 έως 4 κιλά ξύλα ανά ώρα για να ζεστάνουν 100τ.μ. Σε ότι αφορά τη θερμική απόδοση, ένα ενεργειακό τζάκι μπορεί να φτάσει το 80% όταν η εστία παραμένει κλειστή. Για την επένδυση ενός ενεργειακό τζακιού κυκλοφορούν στο εμπόριο πολλά μοντέρνα σχέδια, ενώ οι τιμές των εστιών από 1800€.

ΕΣΤΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Τα τζάκια αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, όπως φανερώνει και το όνομα τους, φυσικό αέριο και υγραέριο αντίστοιχα. Εφόσον επιθυμείτε ένα τέτοιο τζάκι θα πρέπει το σπίτι σας να διαθέτει εγκατάσταση φυσικού αερίου. Οι περισσότερες εταιρείες της αγοράς μπορούν και αναλαμβάνουν ολόκληρη της διαδικασία της εγκατάστασης.

Εάν πάλι θέλετε να αποφύγετε την όλη διαδικασία και τη φασαρία που συνεπάγεται, τέτοιου είδους τζάκια λειτουργούν και με μπουκάλα υγραερίου – όπως το προπάνιο – η οποία φυσικά τοποθετείτε σε μη εμφανές σημείο. Για την καύση τους δεν απαιτείτε υπερυψωμένη καπνοδόχος, καθώς τα καυσαέρια εξάγονται από μια καμινάδα που τοποθετείτε στον περιβάλλοντα χώρο. Τα περισσότερα μοντέλα φυσικού αερίου είναι αυτόνομα και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού επιθυμείτε., ενώ η θερμική τους απόδοση αγγίζει το 80%, περιορίζοντας τη διαφυγή θερμότητας και το φαινόμενο της τοπικής θέρμανσης. Είναι ιδανική επιλογή για να αποκτήσετε στο σπίτι σας μία εστία χωρίς να προβείτε σε αλλαγές στη διαρρύθμιση ή στη δόμηση της κατοικίας σας. Οι διαφορετικές προσόψεις σας επιτρέπουν να επιλέξετε το στιλ και τη διακόσμηση που σας ταιριάζουν. Οι τιμές ξεκινούν από 1800€ +Φ.Π.Α. ανάλογα με το μοντέλο.

ΤΖΑΚΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΥΣΗ

Τα οικολογικά τζάκια συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και δεν εξαρτάστε από καυσόξυλα όσον αφορά τη λειτουργίας τους. Τα οικολογικά τζάκια βασίζουν τη λειτουργία στην καύση βιολογικών υλικών, όπως είναι το pellet, που μπορείτε να το προμηθευτείτε από την εταιρεία που αγοράσατε την εστία σας. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα που σας επιτρέπουν την καύση Pellet αλλά και την καύση ξύλων, ώστε να έχετε περισσότερη ελευθερία στις επιλογές σας. Τα τζάκια της κατηγορίας αυτής αποκτούν στις μέρες μας όλο και μεγαλύτερη απήχηση, καθώς αυξάνει η οικολογική συνείδηση των αγοραστών, ως εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης.

ΤΖΑΚΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ένα τέτοιο τζάκι λειτουργεί ως λέβητας και μπορεί να ζεστάνει ολόκληρο το σπίτι. Καίει περίπου 5 κιλά ξύλα κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας και στη συνέχεια πολύ λιγότερα, επειδή κάνουν διπλή καύση των καυσαερίων, εμποδίζοντας τη θερμότητα να διαφύγει στο χώρο. Συνδέονται με το κύκλωμα σωληνώσεων του καλοριφέρ και περνούν το ζεστό νερό στα σώματα. Επίσης, κερδίζετε αυτονομία στη θέρμανση. Πολύ σημαντικό είναι ότι το ίδιο σύστημα σωληνώσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με ένα κλασσικό λέβητα πετρελαίου, επιτρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ξεμείνετε από ξύλα.

ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ

Υπάρχουν άπειρες επιλογές για τη διακόσμηση ενός τζακιού. Εάν σας αρέσει το μοντέρνο design, επιλέξτε μία minimal πρόσοψη, για να χαρίσετε στο σπίτι σας μία ιδιαίτερη αισθητική. Εάν πάλι σας αρέσει το κλασικό και νεοκλασικό στιλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επένδυση τζακιού σας υλικά όπως το μάρμαρο, το τούβλο και φυσικά ένα από τα πολλά είδη γρανίτη. tzaki-gyali-Επιπλέον, και με σύμμαχο την τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται, μπορείτε να μετατρέψετε το συμβατικό σας τζάκι σε ενεργειακό, ώστε να κερδίσετε σε θερμότητα, και να ανανεώσετε το χώρο σας δίνοντας μία νέα πρόσοψη στην εστία σας. Εάν επιθυμείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας έναν τόνο περισσότερο φουτουριστικό, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τζάκι στο κέντρο του σαλονιού ή του καθιστικού δημιουργώντας έτσι ένα σημείο εστίασης μέσα στο χώρο. Οι επιλογές είναι πολλές ανεξάρτητα από το σύστημα θέρμανσης.

ΤΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

Τα τζάκια αυτά – θα συναντήσετε και τον όρο τζάκια νέας γενιάς – εκτός από καμινάδα, δε χρειάζονται ούτε άδεια από την πολεοδομία, ούτε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία εγκατάστασης. Είναι ιδανικές για μια ατμόσφαιρα χωρίς μυρωδιά καπνού ούτε μαυρίλα. Σημαντικό πλεονέκτημα τους είναι ότι μπορούν να μεταφέρονται στο χώρο ανά πάσα στιγμή, αλλάζοντας έτσι το σκηνικό των δωματίων. Η χρήση τους είναι πολύ απλή, καθώς μετά την τοποθέτηση της εστίας αρκεί να γεμίσετε το δοχείο καύσης με το ειδικό υγρό της εταιρείας και να την ανάψετε. Μέσα από τα ξύλα design εμφανίζεται τότε η φωτιά, δημιουργώντας έτσι μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, χωρίς στάχτες, καπνούς και άλλα βλαβερά αέρια.

Πηγή: maisondecoration.gr

Share: 

Newsletter

Newsletters

εγγραφείτε στο newsletter μας

Η επιχείρηση Μαρμάρων Σερδάρης δραστηριοποιείται στον χώρο που αφορά τα μάρμαρα, τους γρανίτες και τα τζάκια από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Επικοινωνία

Marble Concepts | Serdaris

65ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, Αιγίνιο Πιερίας, 60300

2353 0 24289

2353 0 24259

info@serdaris.gr

www.serdaris.gr