Διαφορές Μαρμάρου - Γρανίτη - Τεχνογρανίτη

Διαφορές Μαρμάρου - Γρανίτη - Τεχνογρανίτη

Διαφορές Μαρμάρου - Γρανίτη - Τεχνογρανίτη

Τα μάρμαρα κατατάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία φυσικών πετρωμάτων έχοντας περισσοτέρους πόρους από τον γρανίτη κατά συνέπεια διάφορα υγρά (λεμόνι, ξύδι, καφές) ενδεχομένως να προκαλέσουν φθορές πάνω στο μάρμαρο αν πέσουν και δεν καθαριστούν αμέσως. Το μάρμαρο σαν φυσικό υλικό και με την κατάλληλη επεξεργασία, αποτελεί πάντα δείγμα χάρης και ομορφιάς τόσο σε κλασσικά όσο και σε μοντέρνα σχέδια εφαρμογής του (δάπεδα, τοίχους, τζάκια, μπάνια, κουζίνες, πισίνες).

Οι γρανίτες κατέχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό λόγω πλουσίων αποθεμάτων, μεγάλης χρωματικής ποικιλίας και υψηλής αντοχής στη φθορά, αποτελούν κύρια επιλογή σε μεγάλα έργα σε δημόσιους χώρους με βαριά κυκλοφορία και χρήση. Τα φυσικά πετρώματα μπορούν να κοπούν σε μεγέθη σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Ο τεχνογρανίτης είναι υλικό το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από χαλαζία έχοντας τα εξής χαρακτηριστικά: αντοχή σε οξέα, χάραξη, θραύση μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα, φυσική όψη και αισθητική, μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει πάντα να γίνεται σωστή επιλογή υλικού ανάλογα με την χρήση και σωστή τοποθέτηση αυτού προκειμένου να υπάρχει διαχρονική αντοχή.

Share: 

Newsletter

Newsletters

εγγραφείτε στο newsletter μας

Η επιχείρηση Μαρμάρων Σερδάρης δραστηριοποιείται στον χώρο που αφορά τα μάρμαρα, τους γρανίτες και τα τζάκια από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Επικοινωνία

Marble Concepts | Serdaris

65ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, Αιγίνιο Πιερίας, 60300

2353 0 24289

2353 0 24259

bserdari@otenet.gr

www.serdaris.gr