Οδηγός συντήρησης μαρμάρων, γρανιτών

Οδηγός συντήρησης μαρμάρων, γρανιτών

Οδηγός συντήρησης μαρμάρων, γρανιτών

Τι πρέπει να αποφεύγεται στον καθαρισμό των μαρμάρων;
Το μάρμαρα είναι ευαίσθητο φυσικό υλικό και οι πόροι του το κάνουν να απορροφά σχετικά εύκολα. Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση χημικών οικιακών καθαριστικών τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για τον καθαρισμό δαπέδων συνιστάται η χρησιμοποίηση χλιαρού νερού ενίοτε με πράσινο σαπούνι με ουδέτερο Ph. Για βαθύτερο καθαρισμό συνιστάται η γνώμη και η παρέμβαση από ειδικό τεχνίτη.

Υπάρχει προστασία στα εξωτερικά μάρμαρα;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία των μαρμάρων που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους είναι η αδιαβροχοποίηση τους αφού προηγηθεί τρίψιμο ή γυάλισμα. Για εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να επιλέγονται σκληρά και ανθεκτικά στο παγετό υλικά, όπως είναι οι γρανίτες, οι πορφυρίτες και οι χαλαζίτες. Θα πρέπει να μην αποχρωματίζονται από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Σημαντικό ρόλο στο τελικό αισθητικό και ποιοτικό αποτέλεσα της επίστρωσης δαπέδου με μάρμαρο, παίζουν η τοποθέτηση κάθε είδους μαρμάρου, η σωστή εργασία που θα γίνει στο εργοτάξιο και η συντήρηση του.

Τι είναι η κρυσταλοποίηση;
Είναι μια τεχνική εργασία η οποία γίνεται σε ήδη γυαλισμένο μάρμαρο δίνοντας του το μέγιστο βαθμό λάμψης και καθιστώντας την επιφάνεια του πιο ανθεκτική και στιλπνή. Δεν συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους, βεράντες.

Τι είναι η αδιαβροχοποίηση;

Είναι μια τεχνική εργασία με υγρά τα οποία έχουν την ικανότητα προστασίας του μαρμάρου, γρανίτη ή τεχνογρανίτη έναντι λαδιού και χρωματιστών όπως καφέ, κρασί, αναψυκτικό. Συνήθως ακολουθείται επεξεργασία με προστατευτικό κερί σε ιδιαίτερα απορροφητικούς και αγυάλιστους φυσικούς λίθους.

Share: 

Newsletter

Newsletters

εγγραφείτε στο newsletter μας

Η επιχείρηση Μαρμάρων Σερδάρης δραστηριοποιείται στον χώρο που αφορά τα μάρμαρα, τους γρανίτες και τα τζάκια από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Επικοινωνία

Marble Concepts | Serdaris

65ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, Αιγίνιο Πιερίας, 60300

2353 0 24289

2353 0 24259

bserdari@otenet.gr

www.serdaris.gr